egghelp.org community Forum Index
[ egghelp.org home | forum home ]
egghelp.org community
Discussion of eggdrop bots, shell accounts and tcl scripts.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

CTCP not working on eggdrop 1.8 but works on 1.6

 
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Eggdrop Help
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Autrui
Voice


Joined: 15 Jun 2016
Posts: 2

PostPosted: Wed Jun 15, 2016 2:03 pm    Post subject: CTCP not working on eggdrop 1.8 but works on 1.6 Reply with quote

Hi,

I have three eggdrops, two 1.6 and one 1.8.
They are on my server, and I'm using both ZNC (bouncer, also on my server) and my own connection.
When I /dcc chat, they all respond correctly. But when I /ctcp chat, only the 1.6 eggdrops responds.
The 1.8 eggdrop opens the connection and closes it right away :

Acknowledging chat request...
-
Unable to connect
-
DCC session closed



I'm using the range port 1024:1029 in order to /dcc chat with mIRC.

More details :

For my first eggdrop with my connection at home(1.6), here are the details of the connection :
DCC CHAT :

Code:
IP SERVER.35324 > MY-IP.1024: Flags [S], seq 57809359, win 29200, options [mss 1460,sackOK,TS val 66334734 ecr 0,nop,wscale 7], length 0

IP MY-IP.1024 > SERVER.35324: Flags [S.], seq 419419590, ack 57809360, win 8192, options [mss 1460,nop,wscale 8,sackOK,TS val 1471014665 ecr 66334734], length 0

IP SERVER.35324 > MY-IP.1024: Flags [.], ack 1, win 229, options [nop,nop,TS val 66334738 ecr 1471014665], length 0

IP SERVER.35324 > MY-IP.1024: Flags [P.], seq 1:22, ack 1, win 229, options [nop,nop,TS val 66334984 ecr 1471014665], length 21
 
IP MY-IP.1024 > SERVER.35324: Flags [.], ack 22, win 260, options [nop,nop,TS val 1471015675 ecr 66334984], length 0



CTCP CHAT :


Code:
IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.1025: Flags [P.], seq 1:5, ack 1, win 229, length 4

IP MY-IP.1025 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [.], ack 5, win 256, length 0

IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.1025: Flags [P.], seq 5:111, ack 1, win 229, length 106

IP MY-IP.1025 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [.], ack 111, win 256, length 0



For the first eggdrop, with ZNC

DCC CHAT
Code:

IP SERVER.39109 > MY-iP.1024: Flags [S], seq 624838564, win 29200, options [mss 1460,sackOK,TS val 66412650 ecr 0,nop,wscale 7], length 0

IP MY-IP.1024 > SERVER.39109: Flags [S.], seq 457140741, ack 624838565, win 8192, options [mss 1460,nop,wscale 8,sackOK,TS val 1471326318 ecr 66412650], length 0

IP SERVER.39109 > MY-IP.1024: Flags [.], ack 1, win 229, options [nop,nop,TS val 66412654 ecr 1471326318], length 0

IP SERVER.39109 > MY-IP.1024: Flags [P.], seq 1:22, ack 1, win 229, options [nop,nop,TS val 66412900 ecr 1471326318], length 21



CTCP CHAT
Code:

IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.1025: Flags [S.], seq 4234122213, ack 407603330, win 29200, options [mss 1460,nop,nop,sackOK,nop,wscale 7], length 0

IP MY-IP.1025 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [.], ack 1, win 256, length 0

IP SERVER.33836 > MY-IP.auth: Flags [S], seq 1048138159, win 29200, options [mss 1460,sackOK,TS val 66440814 ecr 0,nop,wscale 7], length 0

IP SERVER.33836 > MY-IP.auth: Flags [S], seq 1048138159, win 29200, options [mss 1460,sackOK,TS val 66441064 ecr 0,nop,wscale 7], length 0



For the second eggdrop (1.6), using the EXACT SAME CONFIG than the eggdrop 1.8 (except the set my-ip / set vhost4 parameter in the conf file), from my connection :

DCC CHAT

Code:
SERVER.44745 > MY-IP.1024: Flags [S], seq 881623630, win 29200, options [mss 1460,sackOK,TS val 66501818 ecr 0,nop,wscale 7], length 0

IP MY-IP.1024 > SERVER.44745: Flags [S.], seq 2213788862, ack 881623631, win 8192, options [mss 1460,nop,wscale 8,sackOK,TS val 1471683052 ecr 66501818], length 0

IP SERVER.44745 > MY-IP.1024: Flags [.], ack 1, win 229, options [nop,nop,TS val 66501843 ecr 1471683052], length 0

IP SERVER.44745 > MY-IP.1024: Flags [P.], seq 1:22, ack 1, win 229, options [nop,nop,TS val 66502068 ecr 1471683052], length 21




CTCP CHAT

Code:
IP MY-IP.1025 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [S], seq 500621347, win 8192, options [mss 1460,nop,wscale 8,nop,nop,sackOK], length 0

IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.1025: Flags [S.], seq 1201735277, ack 500621348, win 29200, options [mss 1460,nop,nop,sackOK,nop,wscale 7], length 0

IP MY-IP.1025 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [.], ack 1, win 256, length 0

IP SERVER.55398 > MY-IP.auth: Flags [S], seq 3527061223, win 29200, options [mss 1460,sackOK,TS val 66529734 ecr 0,nop,wscale 7], length 0



For the second eggdrop (1.6) wtih ZNC :

DCC CHAT
Code:

IP SERVER.51230 > MY-IP.1024: Flags [S], seq 3106356419, win 29200, options [mss 1460,sackOK,TS val 66577064 ecr 0,nop,wscale 7], length 0

IP MY-IP.1024 > SERVER.51230: Flags [S.], seq 1038392687, ack 3106356420, win 8192, options [mss 1460,nop,wscale 8,sackOK,TS val 1471983947 ecr 66577064], length 0

IP SERVER.51230 > MY-IP.1024: Flags [.], ack 1, win 229, options [nop,nop,TS val 66577068 ecr 1471983947], length 0

IP SERVER.51230 > MY-IP.1024: Flags [P.], seq 1:22, ack 1, win 229, options [nop,nop,TS val 66577314 ecr 1471983947], length 21



CTCP CHAT


Code:
IP MY-IP.1024 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [S], seq 572982578, win 8192, options [mss 1460,nop,wscale 8,nop,nop,sackOK], length 0

IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.1024: Flags [S.], seq 2559183280, ack 572982579, win 29200, options [mss 1460,nop,nop,sackOK,nop,wscale 7], length 0

IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.1024: Flags [S.], seq 2559183280, ack 572982579, win 29200, options [mss 1460,nop,nop,sackOK,nop,wscale 7], length 0

IP MY-IP.1024 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [.], ack 1, win 256, length 0


And then, last but not least, the third eggdrop, 1.8.
First, on my connection :

DCC CHAT


Code:
IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.53119: Flags [P.], seq 3436431972:3436432056, ack 2068668746, win 229, length 84

IP MY-IP.53119 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [.], ack 84, win 254, length 0

IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.53119: Flags [P.], seq 84:181, ack 1, win 229, length 97

IP SERVER.59116 > MY-IP.1024: Flags [S], seq 3651582293, win 29200, options [mss 1460,sackOK,TS val 66693571 ecr 0,nop,wscale 7], length 0



CTCP CHAT


Code:
IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.53119: Flags [P.], seq 3436432314:3436432387, ack 2068668746, win 229, length 73

IP MY-IP.53119 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [.], ack 73, win 253, length 0

[color=red][b]SESSION CLOSED[/b][/color]


There it is. We have the problem.

Now, on my ZNC :

DCC CHAT

Code:

IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.53119: Flags [P.], seq 3436432387:3436432471, ack 2068668746, win 229, length 84

IP MY-IP.53119 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [.], ack 84, win 252, length 0

IP SERVER.38594 > MY-IP.1024: Flags [S], seq 2370207422, win 29200, options [mss 1460,sackOK,TS val 66751826 ecr 0,nop,wscale 7], length 0

IP MY-IP.1024 > SERVER.38594: Flags [S.], seq 3991775172, ack 2370207423, win 8192, options [mss 1460,nop,wscale 8,sackOK,TS val 1472682970 ecr 66751826], length 0


CTCP CHAT


Code:

IP SERVER.TELNET-PORT > MY-IP.53119: Flags [P.], seq 3436432796:3436432869, ack 2068668746, win 229, length 73

IP MY-IP.53119 > SERVER.TELNET-PORT: Flags [.], ack 73, win 251, length 0

[color=red][b]SESSION CLOSED[/b][/color]



Here we are. The CTCP Chat doesn't work on my 1.8 eggdrop. But I don't understand why. The only difference between the second (1.6) and the third (1.Cool eggdrop is the set my-ip "server-ip" that has became set vhost4 "server-ip".

I really don't understand why there is this problem.
If someone could find some hints and help me... Thanks !
Back to top
View user's profile Send private message
Autrui
Voice


Joined: 15 Jun 2016
Posts: 2

PostPosted: Wed Jun 15, 2016 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

Alright, I will be replying to myself. Thanks to jack3, I found the problem.
The 1.8 eggdrop didn't have the set nat-ip parameter set. Both of the 1.6 eggdrops don't have it either, but it stills works with them.

We found the problem 'cause my 1.8 eggdrop was giving me the 127.0.0.1 IP when i /dcc chat it. When setting the nat-ip parameter, it was then giving the correct IP.

That's it...


I'm still looking for the reason, about why I need to set it on 1.8 but not on 1.6. So... If anyone has the answer, please tell me !

Thanks !
Back to top
View user's profile Send private message
Fahad
Halfop


Joined: 29 Aug 2016
Posts: 99

PostPosted: Mon Oct 24, 2016 7:14 am    Post subject: Reply with quote

It is your server problem... It happens with me... I ask my provider to change server location... After that problem was solve.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Eggdrop Help All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Forum hosting provided by Reverse.net

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subGreen style by ktauber