egghelp.org community Forum Index
[ egghelp.org home | forum home ]
egghelp.org community
Discussion of eggdrop bots, shell accounts and tcl scripts.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

BogusTrivia - No questions loaded

 
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Script Support & Releases
View previous topic :: View next topic  
Author Message
diggerman
Voice


Joined: 14 Oct 2007
Posts: 4

PostPosted: Fri Jan 13, 2017 9:15 am    Post subject: BogusTrivia - No questions loaded Reply with quote

Hope to get some advice on this problem.

I have installed the Bogustrivia as per instructions provided. The bot loads into channel. How ever when i type !Qstart (changed from .t2) to start the bot i get the message "BogusTrivia: No questions loaded."

I have tried added some that have been provided by typing

/msg (botnick) .add

however nothing happens just sits there.

Can anybody problem some advice on this. I have reinstalled a complete fresh copy.

Thanks Digs
Back to top
View user's profile Send private message
willyw
Owner


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 925

PostPosted: Fri Jan 13, 2017 10:21 am    Post subject: Re: BogusTrivia - No questions loaded Reply with quote

While you wait for Spike himself to see your post, here's something to check:


Log into your bot's partyline.
Do: .channel #channelname
where #channelname is a channel that you are currently in, with the bot.
You'll get a list of everyone in the channel.
Examine your line. Does the bot recognize you as owner? If it does, it will display your handle in the Handle column, and there will be an N on your line.

Next, see t-2.settings.tcl
Find this line:
set t2(mflag) "m|m" ;# flags for /msg commands (.add .mix) #

In that example, you'd need to have the m flag.
Do: .whois <your_handle>
to see what your current flags are.


Lastly:
Quote:

however nothing happens just sits there.


Just so you know - if it cannot find a Q&A file to load, it will respond with:
Quote:

No New Question Files Found....

in a pm to you. Well, that is if it recognizes you so that it can accept the command.

Anyway, there's a couple things that you can confirm for now, while you wait.
_________________
For a fun (and popular) Trivia game, visit us at: irc.librairc.net #science-fiction . Over 300K Q & A to play in BogusTrivia !
Back to top
View user's profile Send private message
diggerman
Voice


Joined: 14 Oct 2007
Posts: 4

PostPosted: Fri Jan 13, 2017 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

Willyw thank you so much for replying to my issue.

I have done the checks you have suggested.

Yes i have

set t2(mflag) "m|m" ;# flags for /msg commands (.add .mix) #

and do have a m in my flag on whois

I am at a loss right now. Going to try another shell to see if that will help me.

Thank again.
Back to top
View user's profile Send private message
willyw
Owner


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 925

PostPosted: Fri Jan 13, 2017 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

diggerman wrote:

...
set t2(mflag) "m|m" ;# flags for /msg commands (.add .mix) #

and do have a m in my flag on whois
...


Ok. Good. Those are off the list of things to check.

This may sound silly but - is the script loaded?
Do:
.binds *add*

to list all the binds with "add" in them.
Is the bind that you need, listed?
And if it is, note the Hit counter. Is it incrementing, every time you try the command?
_________________
For a fun (and popular) Trivia game, visit us at: irc.librairc.net #science-fiction . Over 300K Q & A to play in BogusTrivia !
Back to top
View user's profile Send private message
diggerman
Voice


Joined: 14 Oct 2007
Posts: 4

PostPosted: Sat Jan 14, 2017 7:18 am    Post subject: Reply with quote

Finally worked out what i "messed up" on.

I changed the start from .t2 !Qstart, however i didn't follow the guide completely missed this.

# "!" = change all . prefixes to ! (or any other character) #

Working great now. Thank you for the support.

Digs
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Script Support & Releases All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Forum hosting provided by Reverse.net

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subGreen style by ktauber