egghelp.org community Forum Index
[ egghelp.org home | forum home ]
egghelp.org community
Discussion of eggdrop bots, shell accounts and tcl scripts.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

problem with key

 
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Script Support & Releases
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pissoble
Voice


Joined: 30 Dec 2004
Posts: 1

PostPosted: Thu Dec 30, 2004 5:04 pm    Post subject: problem with key Reply with quote

my bots are linked but when i do any netbots command only the bot that i typed in console does that command. my nb_key is set to the same for both bots and they are both running netbots... PLEASE help
Back to top
View user's profile Send private message
Alchera
Revered One


Joined: 11 Aug 2003
Posts: 3344
Location: Ballarat Victoria, Australia

PostPosted: Thu Dec 30, 2004 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
nb_flag (default: "N")
The netbot flag. There are three ways you can set this:

1) Set a custom netbot flag such as "N". This must be an upper-case alphabet letter. You can easily add/remove netbots using the .netbots command. netbot commands will only be sent to and accepted from other netbots. This is the most secure setting, and is the best setting if your botnet is linked to other peoples' botnets.
2) Set the flag to "b" - eggdrop's bot flag. Commands will be sent to and accepted from bots recognised as +b on your bot's userfile.
3) Set it to "all". Commands will be sent to and accepted from all bots on the botnet. Because it utilises the 'putallbots' Tcl command, this is the most efficient setting for using netbots.tcl to control a large number of bots, making it a good option for large but private botnets.

Valid settings: as described above.

Option #3 is the one you want. Smile
_________________
Add [SOLVED] to the thread title if your issue has been.
Search | FAQ | RTM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
demond
Revered One


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 3073
Location: San Francisco, CA

PostPosted: Fri Dec 31, 2004 11:49 pm    Post subject: Reply with quote

Alchera wrote:
Option #3 is the one you want. Smile


not necessarily - he/she didn't say the botnet is private - and if it's not, i.e. there are foreign bots linked, using "all" will force the use of [putallbots], which may reveal sensitive information to the foreign bots' owners
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
YooHoo
Owner


Joined: 13 Feb 2003
Posts: 939
Location: Redwood Coast

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 12:30 am    Post subject: Re: problem with key Reply with quote

pissoble wrote:
my bots are linked but when i do any netbots command only the bot that i typed in console does that command. my nb_key is set to the same for both bots and they are both running netbots... PLEASE help
Have you first set the bots to control thru .control *, or .netcontrol *? Test it by using .netsay ____ in your homeroom...
_________________
Mr. Green
Johoho's TCL for beginners
Mr. Green
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
demond
Revered One


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 3073
Location: San Francisco, CA

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 3:16 am    Post subject: Re: problem with key Reply with quote

YooHoo wrote:
pissoble wrote:
my bots are linked but when i do any netbots command only the bot that i typed in console does that command. my nb_key is set to the same for both bots and they are both running netbots... PLEASE help
Have you first set the bots to control thru .control *, or .netcontrol *? Test it by using .netsay ____ in your homeroom...


control/netcontrol is used to specify which netbots (or group of netbots) to control - and by default you control all of them - so the command is irrelevant to that guy's problem
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Alchera
Revered One


Joined: 11 Aug 2003
Posts: 3344
Location: Ballarat Victoria, Australia

PostPosted: Sat Jan 01, 2005 6:57 am    Post subject: Reply with quote

demond wrote:
not necessarily - he/she didn't say the botnet is private

I made an assumption of a 'private' network because of what pissoble wrote:
Quote:
my nb_key is set to the same for both bots and they are both ...

The indication is a private network because both are his/hers; either way, a re-read of the Components Documentation should help. Smile
_________________
Add [SOLVED] to the thread title if your issue has been.
Search | FAQ | RTM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
demond
Revered One


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 3073
Location: San Francisco, CA

PostPosted: Tue Jan 04, 2005 12:16 am    Post subject: Reply with quote

actually, [putallbots] shouldn't reveal anything to foreign bots which don't have the nb_key since all botnet communications initiated by netbots script are encrypted
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
toefraz
Halfop


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 44

PostPosted: Mon Jan 10, 2005 1:48 am    Post subject: Reply with quote

she may not have even added the bot to the netbots. '.netbots add Bot'
_________________
When the going gets tough...Make lemonade!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Script Support & Releases All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Forum hosting provided by Reverse.net

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subGreen style by ktauber