egghelp.org community Forum Index
[ egghelp.org home | forum home ]
egghelp.org community
Discussion of eggdrop bots, shell accounts and tcl scripts.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Linking 2 Eggdrops: Problem with net: eof!(read) socket 9

 
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Eggdrop Help
View previous topic :: View next topic  
Author Message
FTL25
Voice


Joined: 14 Nov 2005
Posts: 17

PostPosted: Mon Nov 14, 2005 5:55 pm    Post subject: Linking 2 Eggdrops: Problem with net: eof!(read) socket 9 Reply with quote

Okay so I'm new to this and I got two shells. I got an eggdrop running on each shell.

I'm making BOT01 the hub and BOT02 the leaf.

This is what I did on BOT01 in DCC Chat:

.+bot BOT02

[4:15pm] < BOT01 > [21:15] tcl: builtin dcc call: *dcc:+bot mynick 8 BOT02
[4:15pm] < BOT01 > Added bot 'BOT02' with no address and no hostmask.
[4:15pm] < BOT01 > (Added hostmask for BOT02 from #botchannel)

and then

.chattr BOT02 +fo

[4:15pm] < BOT01 > [21:15] tcl: builtin dcc call: *dcc:chattr mynick 8 BOT02 +fo
[4:15pm] < BOT01 > Global flags for BOT02 are now +bflo.

Thats all I did with that one, the hub. Then I went over to BOT02 and did the following:

.+bot BOT01 bot.01.vhost:port i set in bot01.conf

[4:17pm] < BOT02 > [21:17] tcl: builtin dcc call: *dcc:+bot mynick 8 BOT01 bot.01.vhost:port i set in bot01.conf
[4:17pm] < BOT02 > Added bot 'BOT01' with address 'bot.01.vhost:port i set in bot01.conf' and no hostmask.
[4:17pm] < BOT02 > (Added hostmask for BOT01 from #botchannel)

and then

.chattr BOT01 +fo

[4:18pm] < BOT02 > [21:18] tcl: builtin dcc call: *dcc:chattr mynick 8 BOT01 +fo
[4:18pm] < BOT02 > Global flags for BOT01 are now +bflo.

and finally

.botattr BOT01 +h

[4:33pm] < BOT02 > [21:33] tcl: builtin dcc call: *dcc:botattr mynick 8 BOT01 +h
[4:33pm] < BOT02 > Bot flags for BOT01 are now +h.


So as far as I know, thats all I have to do.

This is what I see in DCC Chat with BOT01 (the hub)

[4:52pm] < BOT01 > [21:52] net: connect! sock 3
[4:52pm] < BOT01 > [21:52] DNS resolved bot.02.ip.address to bot02.vhost
[4:52pm] < BOT01 > [21:52] Telnet connection: bot02.vhost/4542
[4:52pm] < BOT01 > [21:52] net: connect! sock 10

over and over again, only difference is that "4542" changes each time.

This is what I see going on in DCC Chat with BOT02 (the leaf)

[4:34pm] < BOT02 > [21:34] DNS resolved bot.01.vhost to bot.01.ip.address
[4:34pm] < BOT02 > [21:34] net: eof!(read) socket 9

over and over again, same thing each time.


Did I do something wrong or miss something? Do you need anymore info?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
FTL25
Voice


Joined: 14 Nov 2005
Posts: 17

PostPosted: Tue Nov 15, 2005 12:28 am    Post subject: Reply with quote

Well I got it to work by switching the bot I was using as the hub to the leaf, and it worked fine by using the other one as the hub instead Confused

Now how do I get them to OP each other? For example... When I restart one, after it comes back online they will auto relink like they're supposed to (thank God!), but the bot that is still opped (the one that didnt restart, or didnt leave the channel) does not OP the one that just came back! How do I do this?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Alchera
Revered One


Joined: 11 Aug 2003
Posts: 3344
Location: Ballarat Victoria, Australia

PostPosted: Tue Nov 15, 2005 7:56 am    Post subject: Reply with quote

Search the Tcl Archive for netbots.
_________________
Add [SOLVED] to the thread title if your issue has been.
Search | FAQ | RTM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
FTL25
Voice


Joined: 14 Nov 2005
Posts: 17

PostPosted: Tue Nov 15, 2005 9:37 am    Post subject: Reply with quote

Awesome!

Between netbots.tcl and botnetop.tcl I got everything working just the way I wanted them to! Now my channels can stay +i always...

Lets just hope they all dont go down at once! Laughing

Thanks for the guidance Alchera.
Back to top
View user's profile Send private message
Alchera
Revered One


Joined: 11 Aug 2003
Posts: 3344
Location: Ballarat Victoria, Australia

PostPosted: Wed Nov 16, 2005 1:38 am    Post subject: Reply with quote

LOL No problem Smile
_________________
Add [SOLVED] to the thread title if your issue has been.
Search | FAQ | RTM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Eggdrop Help All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Forum hosting provided by Reverse.net

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subGreen style by ktauber