egghelp.org community Forum Index
[ egghelp.org home | forum home ]
egghelp.org community
Discussion of eggdrop bots, shell accounts and tcl scripts.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

i got it to work but...

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    egghelp.org community Forum Index -> Archive
View previous topic :: View next topic  
Author Message
chubbychub
Voice


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 38
Location: gotham city

PostPosted: Thu Oct 13, 2005 10:16 pm    Post subject: i got it to work but... Reply with quote

i had this eggdrop working for 2 days.. reponding to dcc chat and everthing until i started installing .tcl files for identiy.tcl google.tcl etc etc.. and i change the bot.conf file. But i have edit the bot.conf file so much i dont remember what was change. but now the bot logs onto the server and every 4 minutes will quit and never logs back on. so i check see if is running (using the command "ps x") on the shell and is still running but i can't find the bot on the server. and is not only this server but it does it on all the servers. where should i look ? or where is my problem? this is waht i get when in the logs :

[17:20] Bigbot joined #channel.
[17:33] Writing user file...
[17:33] Writing channel file...

and i go to the shell and kill it ("terminate signal")

seems like everytime it writes to the file it will quit whatever serve he is on. and it happens in 4 minutes after he joins.
Back to top
View user's profile Send private message
demond
Revered One


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 3073
Location: San Francisco, CA

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 1:34 am    Post subject: Reply with quote

start over, with clean config and no scripts; add scripts gradually, checking that each one works
_________________
connection, sharing, dcc problems? click <here>
before asking for scripting help, read <this>
use [code] tag when posting logs, code
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
chubbychub
Voice


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 38
Location: gotham city

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 3:25 am    Post subject: Reply with quote

i was thinking about redoing the whole thing again.. but then i will never figure out what was wrong..
in what lines does the bot.conf file is making it set to write the files at a time interval? or what is making it write ?
Back to top
View user's profile Send private message
De Kus
Revered One


Joined: 15 Dec 2002
Posts: 1361
Location: Germany

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 4:18 am    Post subject: Reply with quote

I'd suspspect a script or module that freezes the bot by endlessly waiting for syncronous input or running an endless loop. There shouldn't be a possible setting from the default eggdrop that can make it stuck.
_________________
De Kus
StarZ|De_Kus, De_Kus or DeKus on IRC
Copyright 2005-2009 by De Kus - published under The MIT License
Love hurts, love strengthens...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
chubbychub
Voice


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 38
Location: gotham city

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 8:14 am    Post subject: Reply with quote

ok.. i tested all the .tcl scripts and i binded them so i will have less varable errors and it did the same thing. but, i notice that when i change it to a channel where there is just me and the bot... the bot didn't log off and all the scripts worked fine, but as soon as i get it to a channel where there are ppl in it.. then is just logs on for 4 minutes and is the same outcome for other servers. As soon as i get it into a channel with ppl then it logs off 4 minutes after. any ideas? thanks in advance
Back to top
View user's profile Send private message
De Kus
Revered One


Joined: 15 Dec 2002
Posts: 1361
Location: Germany

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 10:37 am    Post subject: Reply with quote

no idea until you can track down it further. try replacing uncommon scripts with common known-to-work scripts with same/similar features.

It could be bind specific (modes, joins, parts, quits, ctcps, actions, etc.), it could be character specific of channels, topics, nicks or chats (in which case I can only think of an error, not an hang up, but you never know), it could be an increasing problem. if some kinds of stats are stored they might fill up the memory (in which case the bot should crash, not hang up...)... maybe you wil recognize its impossible to tell the reason. Try to stay in telnet with all logs turned on, maybe the last lines will tell some more.
_________________
De Kus
StarZ|De_Kus, De_Kus or DeKus on IRC
Copyright 2005-2009 by De Kus - published under The MIT License
Love hurts, love strengthens...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
chubbychub
Voice


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 38
Location: gotham city

PostPosted: Fri Oct 14, 2005 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

ok i got the bot to work and join tha channel. but thru dcc chat i am getting this:
12<bot12> [19:34] [s->] PRIVMSG #lamest Surprisedp me cos i'm lame! how can i take this off? it does it every minute
in my bot.conf file i deleted the entire line and every line that says: op me.. is deleted.
this is what i have for channel to join:

channel add #testscript {
chanmode "+ntr 1"
}


.rehash .reload and .save but is still does that every minute.. i am just aobut to give up on this eggdrop... so plz help me finish it.
Back to top
View user's profile Send private message
chubbychub
Voice


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 38
Location: gotham city

PostPosted: Sat Oct 15, 2005 12:32 am    Post subject: Reply with quote

never mind... got it to join so far and working.. i guess the channel that i was testing on just need an @ to sit there.. now is stop doing it.. now testing without any .tcl script and see how that goes..
Back to top
View user's profile Send private message
dusk
Halfop


Joined: 06 Mar 2005
Posts: 91
Location: Belgium

PostPosted: Sat Oct 15, 2005 8:44 am    Post subject: Reply with quote

Just type .chanset #chan need-op in your partyline , with no parameter set this function will be disabled.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
chubbychub
Voice


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 38
Location: gotham city

PostPosted: Sat Oct 15, 2005 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

EGGDROP IS GREAT!!!!!!!!! after editing my conf file 50 times if not more and making 10 different conf files and trying different things out to find out waht was wrong with the wasting 2 weeks of testing time with eggdrop.. I FOUND THE SOLUTION! it was simple.. just commented out the a .tcl script that was corrupted or badly coded.. which made the bot go in endless circles and time out.. and PROBLEM SOLVED! thanks guys.. i was feeling pretty stupid and about to give up on the eggdrop.. but now i am loving it.. only thing is that those .tcl scritps are great IF CODED RIGHT! Razz .. but i understand as most just do it for free..and is freewae.. what can you say.. can't complaint! .. THANKS TO ALL! Smile even thanks to the guy who bad coded that script.. kind of made me learn all of the things in the conf file and what each setting does.. which i understand more.. Smile
De kus.. it was the thing that you said.. endless loop on a bad coded script! YOU GUYS GREAT! Smile .... didn't think such a simple script could cause such a big mess.. was giving me errors.. and didn't show in the logs.. but finally IT'S DONE..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    egghelp.org community Forum Index -> Archive All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Forum hosting provided by Reverse.net

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subGreen style by ktauber