egghelp.org community Forum Index
[ egghelp.org home | forum home ]
egghelp.org community
Discussion of eggdrop bots, shell accounts and tcl scripts.
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Status Log

 
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Eggdrop Help
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NewzNZ
Voice


Joined: 05 Mar 2009
Posts: 35

PostPosted: Wed Jan 03, 2018 12:35 am    Post subject: Status Log Reply with quote

Hi guys

Have looked for help on this, but don't seem to be able to get the status display log going again in one of my bots: (the lines that look like this in the DCC/telnet window):

[04:30:00] @#newsroom (+cCtNn) : [m/72 o/6 h/0 v/16 n/50 b/50 e/0 I/0]

I seem to have disabled it by mistake.

Thanks in advance for any help!
_________________
24:7 REALTIME NEWS + MARKET ACTION
http://iNewsroom.live
#Newsroom @ Rizon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
willyw
Owner


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 975

PostPosted: Wed Jan 03, 2018 5:51 am    Post subject: Re: Status Log Reply with quote

NewzNZ wrote:
Hi guys

Have looked for help on this, but don't seem to be able to get the status display log going again in one of my bots: ....



See:
http://www.egghelp.org/commands/channels.htm#chaninfo
and scroll down or text search for
statuslog

See if you think that is it.

Try it.

What you can view and read with the .chaninfo command, you can change with the .chanset command.
Enable it. Check to be sure, with .chaninfo command.
Wait five minutes. See if that's it.

I hope this helps.
_________________
For a fun (and popular) Trivia game, visit us at: irc.librairc.net #science-fiction . Over 300K Q & A to play in BogusTrivia !
Back to top
View user's profile Send private message
NewzNZ
Voice


Joined: 05 Mar 2009
Posts: 35

PostPosted: Wed Jan 03, 2018 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

Hey willyw

Thanks for that = just tried and still no luck...will check conf settings to see if anything else is wrong.

Thanks again!
_________________
24:7 REALTIME NEWS + MARKET ACTION
http://iNewsroom.live
#Newsroom @ Rizon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
willyw
Owner


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 975

PostPosted: Thu Jan 04, 2018 11:48 am    Post subject: Reply with quote

NewzNZ wrote:


Thanks for that = just tried and still no luck...will check conf settings to see if anything else is wrong.



If you examine eggdrop.conf, you will find it. If you text search for statuslog, you will find it a couple places.
One is the actual setting, within
set global-chanset
The other is a commented description of it.

However, that global-chanset is just a default setting. When you add a channel to bot, those are the default settings given to that channel.
They are then stored in the .chan file, and from then on that .chan file is what is read, when starting bot.

When you made that change with .chanset, you were editing the .chan file.

Sometimes bot owners get mixed up, and think that those global-chanset settings are the way to make changes to channel settings... that's why I mentioned all this.

Use .chanset to change channel settings on existing channels. Smile

If that didn't do it, then for the moment - I'm stumped.
_________________
For a fun (and popular) Trivia game, visit us at: irc.librairc.net #science-fiction . Over 300K Q & A to play in BogusTrivia !
Back to top
View user's profile Send private message
NewzNZ
Voice


Joined: 05 Mar 2009
Posts: 35

PostPosted: Thu Jan 04, 2018 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

Hey - thanks again for that. Will double-check what I've done!

Many thanks again for the help!

Smile
_________________
24:7 REALTIME NEWS + MARKET ACTION
http://iNewsroom.live
#Newsroom @ Rizon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
willyw
Owner


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 975

PostPosted: Thu Jan 04, 2018 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

I forgot something.

Quote:
Use .chanset to change channel settings on existing channels.


Then use .chaninfo to double check what you just set with .chanset, to be sure that you are satisfied.
_________________
For a fun (and popular) Trivia game, visit us at: irc.librairc.net #science-fiction . Over 300K Q & A to play in BogusTrivia !
Back to top
View user's profile Send private message
NewzNZ
Voice


Joined: 05 Mar 2009
Posts: 35

PostPosted: Thu Jan 04, 2018 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks! Checking all files now!
_________________
24:7 REALTIME NEWS + MARKET ACTION
http://iNewsroom.live
#Newsroom @ Rizon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
willyw
Owner


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 975

PostPosted: Thu Jan 04, 2018 8:43 pm    Post subject: Reply with quote

NewzNZ wrote:
Thanks! Checking all files now!


Files ? ??

No need to fiddle with the .chan file ... use .chaninfo to view settings, and .chanset to change them.
There is rarely ever a reason to mess with .chan file directly.
_________________
For a fun (and popular) Trivia game, visit us at: irc.librairc.net #science-fiction . Over 300K Q & A to play in BogusTrivia !
Back to top
View user's profile Send private message
NewzNZ
Voice


Joined: 05 Mar 2009
Posts: 35

PostPosted: Thu Jan 04, 2018 8:47 pm    Post subject: Reply with quote

Indeed - was just checking as well to see if I messed around with the Global settings in the conf. file by mistake...
_________________
24:7 REALTIME NEWS + MARKET ACTION
http://iNewsroom.live
#Newsroom @ Rizon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
willyw
Owner


Joined: 15 Jan 2009
Posts: 975

PostPosted: Thu Jan 04, 2018 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

NewzNZ wrote:
Indeed - was just checking as well to see if I messed around with the Global settings in the conf. file by mistake...


Ok. Smile

So when you do:
.chaninfo #channelname

what is statuslog setting? + or - ?
_________________
For a fun (and popular) Trivia game, visit us at: irc.librairc.net #science-fiction . Over 300K Q & A to play in BogusTrivia !
Back to top
View user's profile Send private message
NewzNZ
Voice


Joined: 05 Mar 2009
Posts: 35

PostPosted: Wed Jun 20, 2018 1:44 am    Post subject: Reply with quote

Hi - I just got around to looking into this again...
when I type:
.chaninfo #Newsroom

it shows:
[17:40:50] <i-> -inactive +statuslog -secret +shared

...but the status still doesn't appear in the console log...

Crying or Very sad
_________________
24:7 REALTIME NEWS + MARKET ACTION
http://iNewsroom.live
#Newsroom @ Rizon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
caesar
Ass Kicker


Joined: 14 Oct 2001
Posts: 3516
Location: Top Secret

PostPosted: Wed Jun 20, 2018 3:28 am    Post subject: Reply with quote

That's most likely because of your console settings. Check this out and set it accordingly.
_________________
You may say anything about me, but at least don't misspell my name. xD
Back to top
View user's profile Send private message
NewzNZ
Voice


Joined: 05 Mar 2009
Posts: 35

PostPosted: Wed Jun 20, 2018 3:46 am    Post subject: Reply with quote

Ah that was the missing link! All working now...

Thank you very much!!
_________________
24:7 REALTIME NEWS + MARKET ACTION
http://iNewsroom.live
#Newsroom @ Rizon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    egghelp.org community Forum Index -> Eggdrop Help All times are GMT - 4 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Forum hosting provided by Reverse.net

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subGreen style by ktauber